Ja! Das ist Sponsoriert von AEGON Síbiztosítás kalkulátor

Tauplitz, Salzkammergut bejárata

Stájerország egyik leginkább lenyűgözőbb vidékén, Salzkammergut „kapujában” fekszik Tauplitz és Tauplitzalm, mely terület sítörténetéhez még Brad Pitt amerikai színésznek is van némi köze.

A kezdetek

A XX. század elején, több mint 100 éve, két fiatal kalandvágyó osztrák ifú, Hiob Engl erdész és Ferdinand Sulzbacher tanító első ízben síelték be a hírhedt Lawinenstein lejtőjét, melyet akkor még senki nem tett meg előttük és így nem is csoda, hogy őrültnek nézték a - szó szerint érthető - úttörőket. Tettük híre messze szállt egészen Grazig, Bécsig és Linzig. 1906/07-es szezonban már több helyről érkeztek síelők Tauplitzalmra. Ettől kezdve rohamosan fejlődésnek indult a terület sísportja. A hüttéket téliesítették, síiskolákat alapítottak, majd 1911-ben Osztrák bajnokságot rendeztek.

 

 

Brad Pitt után szabadon
1931/32 telén a híres hegymászó és tibetkutató Heinich Harrer volt a következő, aki az időközben jelentőssé vált Tauplitzalm hírnevéhez hozzájárult. A mai társadalom számára Heinrich ismerősebb úgy, mint Brad Pitt által, a „7 év Tibetben” című filmben alakított osztrák hegymászó.  Harrer hütte felvigyázóként, hegyivezetőként és síoktatóként  dolgozott és élt itt 2 éven át.
Az első felvonó működéséhez ugyan 1935-ig kellett várni, de 1954-ben már az akkoriban világrekordnak számító, 4 km hosszú ülőliften lehetett feljutni a hegyre. Az ezt követő 55 évben sok beruházás és fejlesztés valósult meg Tauplitzen, melynek eredménye egy minden igényt kielégítő síparadicsom.

 

 

Napjaink
A sípályák rendszere két szinten áll a vendégek rendelkezésére. Tauplitz (900 m) és Tauplitzalm (1650 m) között, valamint ez utóbbi és a Lawinenstein (1965 m) csúcsa között. Míg Tauplitz egy ízig-vérig alpesi falu, addig maga Tauplitzalm egy üdülőváros 1000 vendégággyal és hangulatos hüttékkel. Télen autóval meg sem közelíthető, ekkor a síelőket szervezetten viszik fel a sípályák kezdetéhez, ahol a szállásuk is található!
Első osztályú, hóbiztos sípályák várják az ideutazókat minden télen a kedvező földrajzi fekvésnek és a modern hóágyúrendszernek köszönhetően. Még a hóban rendkívül szegény teleken is tökéletes minőségű sípályák fogadják a téli sportok kedvelőit december elejétől április közepéig. A maximális kényelemről modern ülőfelvonók gondoskodnak, a feledhetetlen téli élményeket pedig a napsütötte, tökéletesen karbantartott sípályák és a csodás természeti környezet garantálja. A bátrabbak biztosan nagyra értékelik az „Új Tauplitz” porhóval borított hegyoldalait és freeride terepeit, ahol izgalmas ugratók várják a síelőket és a snowboardosokat. A családokra és a kezdő síelőkre tökéletes infrastruktúra vár a védett Hollhaus-völgyben – gyakorlóliftek, síiskola és újdonságként magyarul beszélő síoktatók.

    

  

Bővebb információ

Tauplitzer Fremdenverkehrsgesellschaft m.b.H.
8982 Tauplitz 71, Austria
Tel ++43 (0) 3688 2252
Fax: ++43 (0) 3688 28 02
www.dietauplitz.com
welcome@dietauplitz.com

 

A legjobb ajánlatok egy helyen!

Tervezd meg a virtuális tervező segítségével merre fogsz síelni!

 

Fotók forrása: www.facebook.com/dietauplitz

 

Art of flight

Életre kel a sport-akciófilmek vadonatúj kategóriája.

One for the Road -freeski és freeride

Amint ez a mozi elkezdődik, nyomban a lábunk alatt érezzük azt a száraz és ritka porhavat, ami a amerikai Sziklás hegységre jellemző. Country szagú karcos western, őrült freeskierekkel. Mintha Johnny Cash narrálná.

Mit keres egy Snowboardos függőleges jégfalon?

Hegymászás, jégfal, lavina, snowboarddal mindenhol...Xavier de la Rue nem unatkozik!

Nordica Blizzard

Hogyan készül egy síléc?

Bon Giornio!

Massimo Braconi a Nordica teszt részlegének vezetője és a Dolce Vita

Egy léc napja

Egy havas nap a léc szemszögéből..