Ja! Das ist Sponsoriert von AEGON Síbiztosítás kalkulátor

Heiligenblut - adrenalinbomba

Heiligenblut az a hely, ahol megtehetünk szinte bármit! Legyen szó freeski adrenalin bombájáról, vagy a sítalpas túrák egyedülálló hangulatáról. Magunk mögött hagyhatjuk a sípályák és felvonók színes forgatagát és megismerkedhetünk az érintetlen, hamisítatlan téli alpesi környezettel. A hegyek mélységes csendje és a fehér érintetlen, havas táj néhány órára bizonyosan elfeledtet minden bút és bánatot.

 

 

Freeski – szabad száguldás!
Ha eddig bárki is azt hitte, hogy a freeski a kiváltságos profik lehetősége, akkor tévedett. Ugyanis ha Heilgenblutban járunk, és vagyunk annyira jók, hogy egy piros pályán magabiztos, gyors fordulókat tudunk végrehajtani, akkor már mehetünk is az ismeretlenbe! No, nem buzdítok senkit arra, hogy áthágva minden szabályt, olyan helyen tesztelje a tudását, amit nem ismer, inkább csak arra, hogy térjen be a Magas-Tauern Nemzeti Park, vagy bármilyen partnerének az irodájába és jelentkezzen egy vezetett freeski túrára. Ezek az utak 3-6 óra hosszúak átlagosan és természetesen különböző nehézségűek. 2-6 fős csoportokat visznek vezetők 70-110€/fő körüli áron. A szükséges, adott esetben életmentő, speciális felszerelést pedig megkapjuk a túra előtt. Életkori korlátozás nincsen, csak a már említett, sítudás az egyetlen követelmény.

 

 
Sítúra – lassan járj, tovább érsz!
Több mint 50 útvonal a White Spirit Paradise-ban (Fehér Hangulatú Paradicsom) – ez a „csekély” téli kínálat. Jelentkezni ugyanott lehet, ahol a freeride kalandokra. Itt aztán tényleg nem számít semmi, csak az, hogy kedvünk legyen túrázni. Fiataloktól idősekig, adrenalin őrültektől a kényelmes hétvégi túrák kedvelőiig, a völgyektől a hegycsúcsokig. Vagyis a könnyű erdei sétáktól, akár a 3000-es hegycsúcsok tetejéig gyalogolhatunk sítalpainkon. Egy egész napos, vezetett túra ára 100-125 € között mozog, amelyhez hozzájön a felszerelés napi bérlése 30-40 €-ért.

 

 
Heiligenblut valóban egy olyan hely, ahol lélegzetelállító környezetben, profi szolgáltatások széles tárházával várják a vendégeket. Mindezt azért, hogy aki egyszer járt itt, az szívesen térjen vissza a jövőben is – és miért ne, ha nem úgysem sikerült mindent kipróbálni?!


Amíg a szülők túráznak...

... addig a gyerekek a Hunguest Hotel Heiligenblut gyermekmegőrzőjében játszanak. A hotel minden hétköznap reggel 9-től délután 17-ig gyermekmegőrzést vállal, mely a szálló vendégei számára teljesen díjmentes. A megőrzőben a programokat alapvetően az aktivitásra építik, vagyis gyermektúrák, sportprogramok adják a keretet, melyet a játszószobában társasjátékok, legó, babák, rajzlapok, kifestők egészítenek ki. Immár hagyományosan igénybe vehető majd a gyermekdiszkó és karaoke is. Ha ez sem lenne elég, akkor a játéktól megfáradt gyerekek egy-egy mesét is megtekinthetnek pihenésképp. A szálloda szolgáltatása december 8-tól április 15-ig érhető el.

 

Információ és foglalás

Hohe Tauern National Park Carinthia Region
+ 43 (0) 4925/ 20049; info@ski-kaernten.at 

WEB


Art of flight

Életre kel a sport-akciófilmek vadonatúj kategóriája.

One for the Road -freeski és freeride

Amint ez a mozi elkezdődik, nyomban a lábunk alatt érezzük azt a száraz és ritka porhavat, ami a amerikai Sziklás hegységre jellemző. Country szagú karcos western, őrült freeskierekkel. Mintha Johnny Cash narrálná.

Mit keres egy Snowboardos függőleges jégfalon?

Hegymászás, jégfal, lavina, snowboarddal mindenhol...Xavier de la Rue nem unatkozik!

Nordica Blizzard

Hogyan készül egy síléc?

Bon Giornio!

Massimo Braconi a Nordica teszt részlegének vezetője és a Dolce Vita

Egy léc napja

Egy havas nap a léc szemszögéből..