Ja! Das ist Sponsoriert von AEGON Síbiztosítás kalkulátor

Heiligenblut - A jó hangulat köztudottan ragadós!

Karintia rendkívül kedvező földrajzi fekvéssel büszkélkedhet: az Alpok déli oldalán, az Alpok-Adria térségben található tartományban az átlagosnál jóval több a napsütés, télen pedig enyhe, ugyanakkor kimondottan hóbiztos klíma jellemző. Ez természetesen az itt élőkre is hatással van. Nem csoda tehát, hogy a karintiaiak olyan életvidám emberek. A jó hangulat pedig köztudottan ragadós. Megérkezni és újjászületni – Karintiában vidám élmények gondoskodnak róla, hogy ez az ígéret valóra váljon.

 
Hunguest Hotel Heiligenblut
Ausztria déli részén, Karintiában, de Tirol közelében fekszik az alig több, mint ezer lakosú Heiligenblut, mely egyben a Hohe Tauern Nemzeti Park egyik meghatározó célpontja, ugyanis itt található Ausztria legmagasabb hegye, a majdnem 3800 méter magas Großglockner. Az ideérkező magyar turisták előszeretettel keresik fel a Hunguest Hotel Heiligenblutot, ahol a hazánkban megszokott Hunguest minőséghez páratlan természeti kilátás párosul.
A négy csillaggal rendelkező szálloda téli-nyári nyitvatartással rendelkezik. Wellness részleg, szauna és kinti, benti sportolási lehetőségek gondoskodnak arról, hogy a vendégek egy percet se unatkozzanak. Nyáron a raftingé és a canyoningé a főszerep, míg télen a síelés szerelmeseinek lepik el a szálloda szobáit. Noha üdülési csekket nem fogadnak, de a Hunguest Hotel törzsvendég kedvezményei itt is érvényesíthetők. A télen átalakuló hotel minden porcikájában a síelőkre, azon belül a magyar síelőkre specializálódik. Egy kellemes síelés után Apres-Ski-Bár várja vendégeinket a szálloda előtt, zenével, forralt borral, punccsal, pálinkával, a nap lezárásaként.


Az idei szezontól kezdve a magyar vendégeket magyar oktatók tanítják a sípályákon!

Akciók a Hunguest Hotel Heiligenblutban amit nem érdemes kihagyni! 

  


 

Aktív kikapcsolódás a természetben
A Hohe Tauern Nemzeti Park régió az egyes síterepek mellett egyedülálló aktív kikapcsolódási lehetőségeket kínál a természetben. A különleges „fehér varázslat” keretén belül a vendégek csodálatos sítúrákon vehetnek részt, vagy a nemzeti park őreivel közösen vállalkozhatnak vadregényes hótalpas kirándulásra, emellett tesztelhetik kitartásukat a pompás sífutópályák egyikén is, de próbára tehetik bátorságukat akár jégfalmászás közben is. A Großglockner birodalmában található Tauern Alpin Service-Center feledhetetlen és biztonságos élményeket garantál

  


 

Síelés ínyenceknek
Karintia sípályáit elsősorban azok a síelők töltik meg, akiknek a szabad levegőn történő könnyed mozgás és az élet élvezete áll a téli üdülés középpontjában. Karintia ezért különösen a családok körében vált kedvelt téli üdülőhellyé. A Karintiában és Kelet-Tirolban található 32 síterep több mint 1000 kilométernyi tökéletesen karbantartott sípályája közül végül is mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A kínálat a hangulatos családi sípályától a buckás pályáig, a freeride arénáktól a nagy műgonddal kialakított és karbantartott funparkokig terjed.

 

 
Különc kikapcsolódás
Karintiában azok is megtalálhatják a számításaikat, akik a sípályáktól távolabb keresnek kikapcsolódási lehetőségeket. Ausztria legdélebbi tartománya 200 tavával valóságos paradicsom a korcsolyázók, jégtekézők és jéggolfozók számára. Kínálatával kiemelkedik a többi közül a Weissensee, amely 6,5 négyzetkilométernyi jégfelületével Európa legnagyobb karbantartott természetes jégpályája. Karintia már régóta a sítúrázók eldorádójának számít. Mindemellett a megfelelő változatosságról, kikapcsolódásról és maradandó emlékekről fektetett nyomtávú sífutópályák, kivilágított szánkópályák és hótalpas túraösvények gondoskodnak.

 

 

… amíg a felnőttek a hegyen vannak

A Hunguest Hotel Heiligenblut a családok számára minden hétköznap reggel 9-től délután 17-ig gyermekmegőrzést vállal. Ez, a szálló vendégei számára teljesen díjmentes. Így nyugodtan benevezhetnek a szülők egy freeride-ra, vagy sítúrára, a gyerkőcök egészen biztosan jól fognak szórakozni, amíg az idősebbek adrenalin éhségüket elégítik ki. A megőrzőben a programokat alapvetően az aktivitásra építik, vagyis gyermektúrák, sportprogramok adják a keretet, melyet a játszószobában társasjátékok, legó, babák, rajzlapok, kifestők egészítenek ki. Immár hagyományosan igénybe vehető majd a gyermekdiszkó és karaoke is. Ha ez sem lenne elég, akkor a játéktól megfáradt gyerekek, egy-egy mesét is megtekinthetnek pihenésképp. A szálloda szolgáltatása december 8-tól április 15-ig érhető el.

Art of flight

Életre kel a sport-akciófilmek vadonatúj kategóriája.

One for the Road -freeski és freeride

Amint ez a mozi elkezdődik, nyomban a lábunk alatt érezzük azt a száraz és ritka porhavat, ami a amerikai Sziklás hegységre jellemző. Country szagú karcos western, őrült freeskierekkel. Mintha Johnny Cash narrálná.

Mit keres egy Snowboardos függőleges jégfalon?

Hegymászás, jégfal, lavina, snowboarddal mindenhol...Xavier de la Rue nem unatkozik!

Nordica Blizzard

Hogyan készül egy síléc?

Bon Giornio!

Massimo Braconi a Nordica teszt részlegének vezetője és a Dolce Vita

Egy léc napja

Egy havas nap a léc szemszögéből..